Google Maps Business View copyVan filmmaker naar fotograaf .. het lijkt een logische stap maar dat is het niet. Film en fotografie liggen technisch dicht bij elkaar maar zijn toch twee verschillende disciplines. Waarom ben ik dan met Google Business Views begonnen?

Welnu, ik heb daar een aantal redenen toe.

De belangrijkste reden is dat de markt veranderd. Klanten hebben een breder en innovatiever pakket aan visuele communicatie nodig. Daarin moet ik wel keuze’s maken en ik kies voor film, time-lapse en Google Business View.

Voor mijn klanten is de marketing waarde hoog. Google Business View combineert foto-content, SEO, navigatie en zoekmachine marketing. Dat is een mooi pakketje voordelen in één dienst, daar worden mijn klanten blij van.

Vanuit technisch oogpunt is Google Business View panorama-fotografie. Een specialisme met zijn eigen technieken en apparatuur. Ik kan daar prima mee uit de voeten. Ik hou van de complexiteit en het bijzondere resultaat. Vanuit mijn time-lapse werk heb ik ook al meer dan 100.000 foto’s ervaring met interieur-, architectuur- en landschapsfotografie.

Wat ik als filmmaker cool vind aan Google Business Views is de ruimtelijke ervaring. Met een film kan je maar een beperkt deel van een bedrijf in beeld brengen. Met een Google Business View is het net alsof ik de camera aan de gebruiker geef: kijk maar rond! Dat doet ook een beetje denken aan een 3D game. Google Business View gaat de richting op van een interactieve film. En dat vind ik spannend; deze techniek gaat zich verder ontwikkelen. Het heeft toekomst.