Voor energiewonen.nl maakte ik onderstaande video. Een time-lapse die toont waar het om gaat: zonne-energie. Daarvoor maakte we drie keuzes:

  1. Met time-lapse kunnen we het hele installatie-proces tonen
  2. Het miniatuur-effect van tilt/shift opnames geeft een ‘eenvoudig’ gevoel
  3. En om de zonnepanelen zo vlak mogelijk in beeld te brengen filmde ik vanuit een hoogwerker

Tools: Canon 5D mark III en twee tilt/shift lenzen: de Canon TS-E 24mm f/3.5L II en TS-E 45 f/2.8.

Tilt/shift time-lapse vanuit een hoogwerker is pionieren; je weet niet van tevoren wat je precies vanuit dat perspectief gaat tegenkomen. Supergaaf dat mijn klant mij daar ook de ruimte voor gaf! Ik ben trots op het resultaat maar één leerpuntje wil ik toch delen. De tilt/shift lenzen zijn gaaf en het miniatuur effect kwam tot zijn recht. Alleen in het begin en eind shot zit te veel vertekening. Dat komt omdat ik hier in de montage naar de zijkant van het beeld crop. De vertekening was met de shift functie niet te compenseren, dan werd de horizon zwart. Voor deze shots was een softwarematige tilt/shift beter geweest.

De 6 seconden Vine