Hier een korte tip om je LinkedIn profiel een beetje op te frissen. Deze tip werkt ook voor veel andere social media profielen.

Het probleem: bij Linkedin kan je geen HTML code toevoegen om de profiel aan te passen. De mogelijkheden voor tekstopmaak zijn dus minimaal. Wat echter wel kan is het toevoegen van unicode characters. Unicode zijn speciale letters en tekens, zoals letters met accenten, maar ook symbolen, bullets, griekse letters en wingding-achtige characters.

En hoera, deze tekens kan je wel aan je LinkedIn profiel toevoegen!  Voorzichtigheid is wel geboden van over de diverse platformen (Mac, PC, Linux) en versies van browsers worden niet alle unicode characters ondersteund. Zoals je wellicht in bovenstaande voorbeeld kan zien. Dus altijd even checken en testen op andere computers en systemen.

Hoe werkt het? Het eenvoudigst is om in MS Word met de Symbol Dialog een symbool toe te voegen en dan cut & paste in het LinkedIn invoerveld te plakken. Je kan ook bullets knippen en plakken. Wellicht kan dit ook rechtstreeks in het LinkedIn veld maar dat kan ik nu niet testen. Mac gebruikers kunnen de Character Viewer gebruiken om rechtstreeks unicode characters in de profielen toe te voegen.

Bronnen en meer informatie: