autocueSinds kort ben ik de trotse eigenaar van een professionele autocue, ook wel teleprompter of prompter genoemd. Het exemplaar dat ik heb werkt met een tablet of iPad.  Snoerloos en lichtgewicht dus ik kan zelfs met de camera+autocue rondlopen. Mijn autocue zal de kwaliteit van videotoespraken en presentaties verhogen. En kan de opnametijd verkorten.

Ik heb in het verleden vaker met autocue’s gewerkt met wisselende resultaten. Natuurlijk zijn er altijd natuurtalenten die het in één keer goed doen. En echt fout kan het ook niet gaan maar een haastige manager die snel zijn tekst opdreunt maakt geen geloofwaardige presentatie. En dat is nou juist wat je wel met een video wilt bereiken. Gemak is de valkuil van de autocue. Hoe moet het dan wel? De sleutel tot goed autocue presenteren ligt in drie aspecten:

  1. Schrijven van spreektaal in plaats van schrijftaal
  2. Wennen aan de autocue en de remote
  3. Trainen van tekstbeleving en teksten ‘eigen’ maken

Workshop

Hiervoor heb ik een korte workshop ontwikkeld. No-nonsens: eerst de theorie, dan een oefening met het schrijven van spreektaal  en vervolgens gaan we autocue lezen en de opnames terug kijken. Oefening baart kunst. Deze workshop kost 480 euro ex btw en reiskosten voor ±1,5 uur voor maximaal 4 personen. Maatwerk is ook mogelijk. In mijn studio of op lokatie. Neem contact op voor een afspraak.

Videoproductie met autocue

Natuurlijk kan de autocue ook worden ingezet als gereedschap bij het maken van videoproducties. De autocue wordt niet verhuurd.