Bekijk De Zonnen in de Kast in HD!

Op de Elckerlyc basisschool te Heiloo hebben alle klassen iedere maand een eigen thema. Voor de kleuterklas was het thema Beeld en Geluid. Daar kon ik dus mooi een handje helpen en ik heb het VPRO concept Achterwerk in de Kast een update gegeven.

Dit was superleuk! Het verliep wat chaotisch, bleek technisch nog een hele uitdaging en zal vol met verrassingen. Ook was er bijna een dure filmlamp omgevallen .. oepsie.

Jou school ook in de kast?

Dat kan! Opnames duren ongeveer twee uur per klas en iedereen mag meekijken. In één dag kunnen meerdere klassen ‘in de kast’. Je mag vertellen, tekeningen tonen, trucs doen, dansen, zingen, gek doen, alles kan.

De video wordt gemonteerd en op DVD geplaatst. En die kunnen weer aan de ouders worden verkocht. Daarmee worden de kosten weer gedekt. Er kan ook met CKV bonnen worden betaald. Neem voor vragen contact op met Sybren.

Voor de techneuten: green screen key

Ik heb de gelegenheid ook gebruikt om een nieuwe chromakey plugin te testen: KeyLight 2.0 van The Foundry.

Conclusie: sterke keyer maar weinig intuïtieve bediening. Tevens de Phyx Keyer getest waarvan de kwaliteit tegenviel. Wel de goedkoopste en zeker beter dan de standaard FCP keyers.

Primatte Keyer Pro is duur en geeft ook goede resultaten maar voorlopig blijft Keylight mijn favoriet.